RESEPI IKAN MASAK KICAP ZAMAN BERZAMAN

 *RESEPI IKAN MASAK KICAP ZAMAN BERZAMAN*

Sape suka lauk ni?Lauk ni memang lauk kegemaran anak-anak saya.

boleh bertambah makan nasi tau

Bahan: 

4ekor Ikan cencaru (lumur kunyit dan garam lepas tu goreng)

Cili kisar (1senduk)

Bawang putih/merah/halia (kisar)

Kayu manis, bunga lawang

Bawang merah hiris bulat

cili merah (hiris dan potong)

Kicap manis

Sos cili

Sos tomato

Sos tiram

Air secukupnya

Cara cara nya : 

Tumis bahan kisar sampai naik bau @ kekuningan,masukkan bunga lawang, kayu manis. masukkan cili kisar tumis sampai pecah minyak. Masukkan semua jenis sos (jika pekat tambah air sedikit).

Tumis lagi baru masukkan garam n gula secukup rasa. Masukkan bawang hiris, cili merah kacau sekejap baru masukkan ikan gaul rata tutup api.

sumber:kuali mama

Catat Ulasan

1 Ulasan