Semperit Susu Anzalna Rangup diluar Cair Di Mulut

Semperit Susu , versi Anzalna (rangup diluar cair di dlm mulut)resepi by sis ola Lola (ubahsuai by me)


250 gm buttercup (suhu bilik tapi jangan sampai lembik sangat nanti Bunga x cntik)
50 gm gula icing (1/4 cwn) - gula pasir yg dikisar halus pun blh, ditapis
120 gm susu pekat manis (1/2 cwn)
400 gm tepung jagung
30 gm tepung kastard (1/4 cwn)
1 sd teh esen vanilla
Choc chip utk hiasan
Cara2 ;

Masukkan butter & gula .kacau sebati guna senduk je.
Masukkan susu pekat manis & esen vanilla, kacau sebati.
Satukan tepung jagung & tepung kastard. Masukkan dlm adunan. Gaul dgn tangan hingga jd doh yg lembut.Bahagikn doh kpd 3 bhgian. Satu 

adunan warna pink, satu adunan warna ungu, satu adunan lg x perlu letak pewarna.Ambil sedikit adunan dari ketiga2 warna, satukan.


Masukkan dlm acuan semperit. Tekan atas dulang pembakar . Letakkan coklat chip.
Bakar suhu 180°c 20-25 min api atas bawah.
*Adunan ni saya blh dpt 100++bj ..
*rasa sedap x manis sgt, balance dgn rasa susu ..
resepi by sis ola Lola (ubahsuai by me)

Catat Ulasan

1 Ulasan