Roti Karipap Sardin Yang Sangat Ranggup

Roti Karipap Sardin Yang Sangat Ranggup


.
RESEPI..
Roti putih..tak kira la jenama apa pon ya
.
BAHAN untuk inti..
Sardin tin..
Bawang besar..hiris dadu
Cabai kecik..hiris..
Cabai blend..
Sikit garam..
.
CARAnya..
Tumis cabai blend sampai kering pastu tuang sardin..pecah2kan pastu boh bawang cabai kecik n garam..siap..

boleh la kita klim roti dalam acuan karipap..yang tetera seperti ddalam gambar..masa nak klim tu keliling dia klu boleh sapu dgn tepung skit na..masa goreng nant x la tebukak..satu lg nak gtau ni..klu kita dah klim klu boleh cepat2 goreng na..sbb roti mudah masuk angin..nant dia keras..


.
BAHAN tuk bancuhan tepung..
3sb tepung beras..
3sb tepung jagung..
1sk baking..
Skit garam..
Air untuk bancuhan..
.
CARAnya..satukan semua bahan..bancuh dgn air..jgn telalu cair..dan jgn telalu pekat..bila dah siap boleh la kita goreng roti sardin kita ya akak2 semua..api jgn telalu kuat..
.
kredit: masni bahari

Catat Ulasan

0 Ulasan