Resepi Biskut Kelapa Legenda Yang Macam Mak Buat
Nostalgia sungguh biskut niBahan²
250gm mentega
80gm Tepung jagung - diayak
250gm Tepung naik sendiri - diayak
80gm kelapa kering - kisar halus
120gm Gula kastor
2 biji Kuning telur
Kelapa kering - kasar
Telur putih
Cara²
Mentega dan gula dipukul sehingga sebati kemudian masukkan kuning telur, pukul hingga sebati
Masukkan kelapa kering yang dikisar, tepung jagung dan tepung gandum dikacau sehingga menjadi doh yang lembut. Tambahkan sedikit tepung jika doh agak lembik.
Biarkan doh seketika dalam 15 minit dan kemudian letak doh diatas papan canai dan leperkan, terapkan mengikut acuan dan letakkan diatas loyang.
Sapu bahagian atas dengan putih telur dan taburkan dengan kelapa kering dan dibakar pada suhu 160°C selama 20 minit dan sehingga masak.
Sumber Tak Dapat Dikenalpasti
0 Ulasan