Ikan daun baru (apa2 ikan pun boleh)
Daun kunyit 1 helai (hiris halus)
Daun pisang (untuk bungkus)
Air Asam jawa (secukup rasa)
Santan pekat 5sb
Gula perang
Garam
Bahan Kisar
Lada merah 5 tangkai
Serai 4 batang
Bawang merah 7 biji
Bawang putih 4 bij
kunyit hidup 2 inci
🏿 Cara Penyediaan
1) Basuh ikan dan kelar2 sikit
2) Kisar bahan kisar sampai betul2
halus..Dan campukan semua bahan
Gaul2 sebati..tambah perasa ikut
citarasa masing2..
4) Lumurkan bahan rencah ke ikan.,
bungkus ikan..dan bakar hingga masak.
cicah dengan sambal kicap
pun sedap..
PELBAGAI SUMBER
Bismillah😘JA
Bismillah😘JA
0 Ulasan