4 Langkah Buat Telur Separuh Masak Yang ‘Perfect’ Macam Kat Kedai

4 Langkah Buat Telur Separuh Masak Yang ‘Perfect’ Macam Kat Kedai
Sebelum tu make sure telur dalam ROOM TEMPERATURE tau. Kalau simpan dalam peti ais keluarkan dulu bagi suhu bilik baru masukkan dalam periuk.

1. Masak air sampai mendidih (air dalam periuk kena banyak sampai telur betul-betul tenggelam).
2. Tutup api.
3. Masukkan telur dalam air mendidih tadi (periuk jangan tutup).
4. Set timer phone korang 6 MINIT.
5. Siap!!!
Pagi pagi tak tahu nak breakfast apa boleh buat telur setengah masak, alahai buat ni tak sampai 10 minit pun, lepas tuh letak lada sikit, kicap sikit ya Allah sedap tahu tak rasa dia. Hahaha!
TIP
Kalau nak tekstur yang berketul-ketul sikit, tambahlah masa jadi 7 minit atau ikut panduan ini.
Credit Wani Mustapha

Catat Ulasan

0 Ulasan