Antara hidangan yang mudah untuk disediakan adalah spaghetti. Oleh itu, anda boleh cuba resipi spaghetti carbonara yang tidak ambil masa yang lama untuk menyediakannya.
Bahan:
- 350 g daging cincang atau ayam
- 400 g spaghetti
- Dua sudu makan minyak zaitun
- Empat kuning telur
- Dua ulas bawang putih
- 225 ml krim atau krim masam
- 75 g keju parmesan (diparut)
- Garam
Cara Menyediakannya:
- Panaskan minyak zaitun dalam kuali. Potong bawang putih dan goreng dengan minyak. Potong daging atau ayam dan tambahkannya ke dalam kuali dan goreng selama tiga minit.
- Kacau krim dan kuning telur. Masukkan keju parmesan, garam dan lada mengikut rasa.
- Rebus spaghetti sehingga ia berubah kepada al dente. Toskan spaghetti dan masukkan ke dalam kuali. Tuangkan sos dan renehkan semuanya selama tujuh atau lapan minit sehingga sos menjadi pekat.
0 Ulasan