Langkah Demi Langkah Buat Chicken Meat Roll
Bahan2:
1 bekas Tauhu kering (potong 6 kpg)
Isi ayam ( cmpr udang sikit) - cincang halus
Bawang besar - potong dadu
Lobak merah - potong dadu
Sengkuang ( kmk x ngkah lupa beli. Hehe)
Kulat hitam
1 biji telur utk melekat kepingan tauhu kering
Rempah 5 rasa /rempah itik (kmk guna 5rasa)
Garam
Ajinomoto
Tepung kanji
**kmk cmpr:
1kiub maggi ayam
Daun bawang - hiris halus
Jagung dlm tin
Stg inci halia-cincang halus
Kepingan Seeweed
Crab stik
Serbuk lada hitam&putih
1 bekas Tauhu kering (potong 6 kpg)
Isi ayam ( cmpr udang sikit) - cincang halus
Bawang besar - potong dadu
Lobak merah - potong dadu
Sengkuang ( kmk x ngkah lupa beli. Hehe)
Kulat hitam
1 biji telur utk melekat kepingan tauhu kering
Rempah 5 rasa /rempah itik (kmk guna 5rasa)
Garam
Ajinomoto
Tepung kanji
**kmk cmpr:
1kiub maggi ayam
Daun bawang - hiris halus
Jagung dlm tin
Stg inci halia-cincang halus
Kepingan Seeweed
Crab stik
Serbuk lada hitam&putih
Cara:
Campur kesemua bhn hingga sebati..
sediakan kepingan tauhu yang sudah di potong..Campur kesemua bhn hingga sebati..
Letak inti di atasnya lipat dan gulong sambil tekan2 sikit biar padat.. (jgn terlalu padat juga takut meat roll akan pecah bila d kukus) hujung kepingan tauhu sapu putih telur.. tepi2 kepingan tauhu padatkan kedalam biar nampak kemas..
kukus selama 15 minit sahaja..
Dah masak, sejukkan terlebih dahulu sebelum di goreng @pun d simpan di dalam frezeer..
Selamat mencuba.. 👩🏻🍳👨🍳😻
Kredit Resepi ini kpd eyda ayda
Kredit Resepi ini kpd eyda ayda
0 Ulasan