Resepi Sambal Tumbuk Petai & Ikan,Enak Di Makan Bersama Nasi Putih

Resepi Sambal Tumbuk Petai & Ikan,Enak Di Makan Bersama Nasi Putih
Tak payah lauk lain,lauk ni pun dah cukup
Boleh lah try


Bahan:

2 ekor ikan selayang/kembung(goreng)
*1 biji bwng besar
*15 tangkai cili padi
*2 ulas bwng putih
Sedikit garam
Petai-2 papan

Cara:
Goreng sekejap bhn bertanda * hingga agak layu
Asingkan ikan dari tulang

Tumbuk semua bahan * yang dah di goreng tadi bersama sedikit garam(tumbuk jangan hancur sangat)

Masukkan isi ikan goreng
Akhir skali masukkan petai kopek dan tumbuk pecah2 je petai tu.

SUMBER: MAZLIZA AHMAD

Catat Ulasan

0 Ulasan