Resepi Sambal Tumbuk Petai & Ikan,Enak Di Makan Bersama Nasi Putih
Tak payah lauk lain,lauk ni pun dah cukup
Boleh lah try
Bahan:
2 ekor ikan selayang/kembung(goreng)
*1 biji bwng besar
*15 tangkai cili padi
*2 ulas bwng putih
Sedikit garam
Petai-2 papan
Cara:
Goreng sekejap bhn bertanda * hingga agak layu
Asingkan ikan dari tulang
Tumbuk semua bahan * yang dah di goreng tadi bersama sedikit garam(tumbuk jangan hancur sangat)
Masukkan isi ikan goreng
Akhir skali masukkan petai kopek dan tumbuk pecah2 je petai tu.
SUMBER: MAZLIZA AHMAD
Tak payah lauk lain,lauk ni pun dah cukup
Boleh lah try
Bahan:
2 ekor ikan selayang/kembung(goreng)
*1 biji bwng besar
*15 tangkai cili padi
*2 ulas bwng putih
Sedikit garam
Petai-2 papan
Cara:
Goreng sekejap bhn bertanda * hingga agak layu
Asingkan ikan dari tulang
Tumbuk semua bahan * yang dah di goreng tadi bersama sedikit garam(tumbuk jangan hancur sangat)
Masukkan isi ikan goreng
Akhir skali masukkan petai kopek dan tumbuk pecah2 je petai tu.
SUMBER: MAZLIZA AHMAD
0 Ulasan