Hanya Guna Roti Phrata Murtabak Paling Mudah Dan Sedap Siap!!
Martabak guna roti phrata frozen..Senang dan cepat
Jangan risau dan pening nak memikirkan proses memasaknya yang agak ‘renyah’. Dengan perkongsian daripada pengguna Twitter @farahfrzn, kini membuat martabak bukan lagi benda yang susah. Tidak perlu menguli tepung untuk membuat kulitnya, anda boleh bertukar kepada penggunaan roti phrata frozen sebagai ganti. Bukan saja jimat masa malahan memudahkan proses keseluruhan.
Goreng kilas untuk keringkan ayam
Untuk bahan-bahn membuat inti kepada martabak ini, anda hanya cuma perlu menyediakan bawang besar, kobis, cili, kentang, serbuk kari dan serbuk jintan. Gaulkan bersama daging atau ayam mengikut kesukaan anda sebelum dimasakkan sebentar atas kuali sehingga kering.
Selepas memecahkan beberapa biji telur, sebatikan inti yang sudah dimask tadi dengan tambahan bahan-bahan perasa tertentu. Untuk mencanaikan roti phrata, anda harus membiarkan ia lembut sebentar dengan suhu bilik sebelum lumurkan dengan sedikit minyak masak. Barulah balutan tidak terburai ketika menggoreng nanti. Dalam sekelip mata. anda kita bakal menikmati martabak yang persis dengan versi bazar Ramadan.
Jangan sampai koyak…Dah siap
Sumber : Twitter
sumber:Kisah dunia
Martabak guna roti phrata frozen..Senang dan cepat
Jangan risau dan pening nak memikirkan proses memasaknya yang agak ‘renyah’. Dengan perkongsian daripada pengguna Twitter @farahfrzn, kini membuat martabak bukan lagi benda yang susah. Tidak perlu menguli tepung untuk membuat kulitnya, anda boleh bertukar kepada penggunaan roti phrata frozen sebagai ganti. Bukan saja jimat masa malahan memudahkan proses keseluruhan.
Goreng kilas untuk keringkan ayam
Untuk bahan-bahn membuat inti kepada martabak ini, anda hanya cuma perlu menyediakan bawang besar, kobis, cili, kentang, serbuk kari dan serbuk jintan. Gaulkan bersama daging atau ayam mengikut kesukaan anda sebelum dimasakkan sebentar atas kuali sehingga kering.
Selepas memecahkan beberapa biji telur, sebatikan inti yang sudah dimask tadi dengan tambahan bahan-bahan perasa tertentu. Untuk mencanaikan roti phrata, anda harus membiarkan ia lembut sebentar dengan suhu bilik sebelum lumurkan dengan sedikit minyak masak. Barulah balutan tidak terburai ketika menggoreng nanti. Dalam sekelip mata. anda kita bakal menikmati martabak yang persis dengan versi bazar Ramadan.
Jangan sampai koyak…Dah siap
Sumber : Twitter
sumber:Kisah dunia
0 Ulasan