Resepi Nasi Goreng Tomyam.Untuk Sarapan Boleh,Lunch Pun Boleh

Resepi Nasi Goreng Tomyam.Untuk Sarapan Boleh,Lunch Pun Boleh
Bahan2

Udang / sotong
Bawang blend/ tumbuk ( bawang merah & putih)
Satu sudu cili blend ) nak bagi nampak merah)
Daun limau purut
Serai dihiris
Cili padi ( tak nak letak pon  tak apa)
Kiub pati tomyam
Kubis bunga dan carrot





Cara2
1. Panaskan minyak dan tumis bawang dan cili kisar sekejap
2. Agak2 dah naik bau tu, masukkan kiub, daun limau dan serai.. kacau sebati.. masukkan sedikit air kalu pekat.. masukkan udang ..

3.agak2 dah nak dekat kering, masukkan nasi .. kacau sekejap, masukkan sotong dan sayur ..4. Masukkan perasa.. garam saya letak sikit je sebab kiub tu dah rasa masin juga..
5. Dah siap boleh dimakan bersama kepok keping

credit : Noorhafizah Ismail‎

Catat Ulasan

0 Ulasan