BISKUT LEGEND MAK SELALU BUAT...BISKUT KELAPA CERI
Bahan A:
240gm butter
4sb minyak sapi
120gm gula icing
Bahan B:
360gm tepung gandum
40gm tepung jagung
60gm serbuk badam ~ saya gantikan dgn cornflakes yang dikisar halus
1 biji kuning telur
Bahan C:
1 biji atau secukupnya putih telur
Hiasan:
kelapa kering (dikisar halus)
ceri merah dicincang
Cara:
1. Sebatikan bahan bahan A
2. Masukkan semua bahan B, uli hingga menjadi adunan yang lembut.
3. Ambil sedikit adunan, bulat2kan.
4. Celup dalam bahan C, golekkan dalam kelapa kering.
5. Susun dalam dulang pembakar dan bakar pada suhu 150C selama 30 minit atau sehingga masak ikut kepanasan oven masing2.
6. Letakkan ceri merah sebagai hiasan.
Bahan A:
240gm butter
4sb minyak sapi
120gm gula icing
Bahan B:
360gm tepung gandum
40gm tepung jagung
60gm serbuk badam ~ saya gantikan dgn cornflakes yang dikisar halus
1 biji kuning telur
Bahan C:
1 biji atau secukupnya putih telur
Hiasan:
kelapa kering (dikisar halus)
ceri merah dicincang
Cara:
1. Sebatikan bahan bahan A
2. Masukkan semua bahan B, uli hingga menjadi adunan yang lembut.
3. Ambil sedikit adunan, bulat2kan.
4. Celup dalam bahan C, golekkan dalam kelapa kering.
5. Susun dalam dulang pembakar dan bakar pada suhu 150C selama 30 minit atau sehingga masak ikut kepanasan oven masing2.
6. Letakkan ceri merah sebagai hiasan.
0 Ulasan