ROTI LAPIS DAGING yang enak untuk keluarga.
Kalau ada roti yang tak habis dimakan boleh cuba resepi ni.
Kalau ada roti yang tak habis dimakan boleh cuba resepi ni.
Roti Lapis Daging
A: ~ 12keping roti sandwich
B: ~ 3 biji telur
~1 1/2 cawan susu cair/ susu segar
C: ~250gm daging dikisar
D: ~2 ulas bawang putih cincang
~2 ulas bawang merah cincang
~2 sudu besar rempah kari daging
Minyak untuk menumis
A: ~ 12keping roti sandwich
B: ~ 3 biji telur
~1 1/2 cawan susu cair/ susu segar
C: ~250gm daging dikisar
D: ~2 ulas bawang putih cincang
~2 ulas bawang merah cincang
~2 sudu besar rempah kari daging
Minyak untuk menumis
E: ~ carrot potong halus
~ cili potong halus
~ tomato dadu
~ capsicum dadu
~ daun bawang & daun ketumbar
~ garam, gula, black pepper
F: ~ keju parut / slice
Cara membuat inti daging:
Tumis D, bila dah garing masukkan C.
Masak sampai daging sedikit kering.
Masukkan E dan kacau sebati.
Celupkan A dalam bancuhan B dan susun dalam baking dish bersapu minyak.
Ratakan inti daging atas roti.
Taburkan daun ketumbar, daun bawang & F.
Ulangi proses hingga jadi 2 lapisan inti daging & 3 lapisan roti.
Tuang lebihan B, daun2 & keju.
Bakar pada suhu 180 selama 25-30minit.
Ratakan inti daging atas roti.
Taburkan daun ketumbar, daun bawang & F.
Ulangi proses hingga jadi 2 lapisan inti daging & 3 lapisan roti.
Tuang lebihan B, daun2 & keju.
Bakar pada suhu 180 selama 25-30minit.
Selamat mencuba 👍.
0 Ulasan