Ringkas Saja Resepinya..Roti Sardin Kelim Tepi

Ringkas Saja Resepinya..Roti Sardin Kelim Tepi

Apa kata cuba resepi ringkas ni. Mudah jer nak buat tapi sedappp sangat sampai dok ulang ulang makan tak sedar.

Time tok laki balik keje petang petang tu try cuba buat. Kompen senyum meleret sampai tinge.

Jom follow resepi.
Bahan bahan.
- Sardin
- Cili padi
- Bawang merah
-serbuk lada hitam
-telur
-susu full krim
- Roti buku

Cara cara
1) Tumis bawang merah, cili padi dan sardin dalam kuali( hancurkan ikan dalam kuali)
2) Masak hingga sedikit kering dan tambah sedikit garam dan serbuk lada hitam. Ketepikan
3) Lenyek roti supaya leper. Far buat guna cawan jer.
4) Masukkan inti dalam roti, kelim roti tu taknak bagi kuar inti guna garpu
5) Pecahkan telur dan tambah susu full krim. Celup roti tadi kedalam telur dan goreng dengan minyak sedikit hingga masak.
Dah boleh ngap. Fuhhh, memang sedap makan semalam. Tak perasan habis setengah buku roti.
Cuba jangan tak cuba.
Kredit Resepi : farhana ismail 

Catat Ulasan

0 Ulasan