Puding Sagu Berkuah Kastard simple sangat!!

Puding Sagu Berkuah Kastard simple sangat!! (dessert)

Bahan sagu
300gm sagu
Air secukupnya untuk merebus
Sedikit pewarna merah
Daun pandan - simpulkan
Cara - Cara
1. Campurkan semua bahan diatas, sentiasa kacau supaya tidak hangus dibahagian bawah.
2. Masak sehingga sagu bertukar menjadi jernih.
3. Siramkan sagu yang masih panas dibawah air yang mengalir dengan menggunakan penapis dan
dikacau supaya kanji sagu keluar.
4. Toskan sagu tadi dan masukkan kedalam acuan yang bersesuaian supaya senang untuk dihidang.
5. Simpan didalam peti sejuk.
Bahan kuah kastard:
3 sudu makan tepung kastard
1 tin susu cair
4 cawan air
9 sudu makan gula - boleh kurangkan kalau tak suka manis
1/2 sudu teh garam
Cara - Cara
1. Campurkan semua bahan diatas, masak sehingga semuanya larut. Sentiasa kacau hingga mendidih.
2. Kuah sedia digunakan untuk dimakan bersama puding sagu.
Selamat Mencuba...

Catat Ulasan

0 Ulasan