BINGKA PANDAN Kuih Tradisional Yang Sedap
●2 cawan tepung gandum
●2 cawan air perahan pandan
●2 cawan santan pekat
●1 cawan gula
●2 sudu butter (room temp/soft)
●1/2 sudu teh garam halus
●3 biji telur
●2 cawan air perahan pandan
●2 cawan santan pekat
●1 cawan gula
●2 sudu butter (room temp/soft)
●1/2 sudu teh garam halus
●3 biji telur
●Tambah pewarna hijau sikit jer buat seri
**Blender jer SEMUA bahan2 ni
**Tuang dalam loyang 9x9 inci yg dah disapu minyak/butter
**Tabur bijan- saya x letak pun
**Bakar 90mnt/170degree.. saya suka bakar sampai 'ireng'itam sikit
**WAJIB tunggu BETUL2 SEJUK.. baru potong.. klu x.. mmg lembekkk..
Gud Luck!!!
Kredit Resepi : Ida Rafiza
0 Ulasan