KEREPEK JEJARI KETAM ,JOM TRY
Bahan-bahan:
32 batang jejari ketam
1 sudu teh garam
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh serbuk lada sulah
sedikit bahan perisa( saya guna knorr pasti sedap)
minyak untuk menggoreng
1 sudu teh garam
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh serbuk lada sulah
sedikit bahan perisa( saya guna knorr pasti sedap)
minyak untuk menggoreng
Cara-cara:
1. Ambil jejari ketam dan potong dua.
2. Potong kepada 4 bahagian.
3. Jejari ketam yang telah siap dipotong 4.
4. Siat-siatkan jejari ketam.
5. Siat/leraikan helai demi helai setiap bahagian.6. Jejari ketam yang telah siap disiat.
7. Bubuh bahan perisa, garam, serbuk lada hitam dan serbuk lada hitam.
8. Goreng dengan minyak yang banyak hingga garing.
9. Kerepek jejari ketam yang telah siap digoreng.
10. Siap!
2. Potong kepada 4 bahagian.
3. Jejari ketam yang telah siap dipotong 4.
4. Siat-siatkan jejari ketam.
5. Siat/leraikan helai demi helai setiap bahagian.6. Jejari ketam yang telah siap disiat.
7. Bubuh bahan perisa, garam, serbuk lada hitam dan serbuk lada hitam.
8. Goreng dengan minyak yang banyak hingga garing.
9. Kerepek jejari ketam yang telah siap digoreng.
10. Siap!
* Bahan ni untuk hasil sebalang kecil kerepek jejari ketam....kalau nak dapat banyak doublekan bahannya ye.
Kredit: Fieza Delights
LIKE & SHARE
0 Ulasan