Kuih bangkit kelapa Aidilfitri 2018
Biskut raya feveret org dulu2..
Memangg kene sabau buat biskut ni
Malam bancuh..esok paginya baru buat..
Kalu ikut ati kita mmg jam2 tu gak ke oven jwbnye..ni sbb mak perati mcm ketua pengawas dpn mata so kita pun ikut protol la..acuan pun kite bantai acuan aiskrim anak sbb x jumpa gelas kecik kat umah ni.
Memangg kene sabau buat biskut ni
Malam bancuh..esok paginya baru buat..
Kalu ikut ati kita mmg jam2 tu gak ke oven jwbnye..ni sbb mak perati mcm ketua pengawas dpn mata so kita pun ikut protol la..acuan pun kite bantai acuan aiskrim anak sbb x jumpa gelas kecik kat umah ni.
Ni resipi kot sapa2 berminat.
4 cwn tpg ubi kayu-ayak
1 cwn tpg gandum-ayak
2 1/2 cwn gula icing-ayak
2 biji kuning telur-kacau2 sikit
2 cwn kelapa parut yg telah disangai sekejap bg kering x berair
Santan secukupnye utk menguli-sila masakkan dulu dlm 3 ke 4 minit dlm api perlahan..sejukkan
1 cwn tpg gandum-ayak
2 1/2 cwn gula icing-ayak
2 biji kuning telur-kacau2 sikit
2 cwn kelapa parut yg telah disangai sekejap bg kering x berair
Santan secukupnye utk menguli-sila masakkan dulu dlm 3 ke 4 minit dlm api perlahan..sejukkan
Gaul semua bhn kering + kuning telur
Tuang santan sikit..uli sampai jadi doh
Rehatkan doh semalaman dlm bks bertutup..kat luar je..x yah msuk peti sejuk
Esoknye pepagi baru terap dgn acuan..bakar 170°..10 minit (ikut oven masing2 ya)
Tuang santan sikit..uli sampai jadi doh
Rehatkan doh semalaman dlm bks bertutup..kat luar je..x yah msuk peti sejuk
Esoknye pepagi baru terap dgn acuan..bakar 170°..10 minit (ikut oven masing2 ya)
Kredit Resepi : maiza azlynn
0 Ulasan