Bila lama tak melenggang
😊
Apam lenggang lemak berkrim cicah sambal bilis
😋
Ada yang suka makan dan nak resipi
👇
.
APAM LENGGANG
Bahan-bahan
⬇️
🌸1 1/2 cawan tepung beras
🌸1/2 cawan tepung gandum

Apam lenggang lemak berkrim cicah sambal bilis

Ada yang suka makan dan nak resipi

.
APAM LENGGANG
Bahan-bahan








.
Cara-caranya

*Satukan semua bahan2 di atas kecuali santan.Gaul rata dan perap selama 1-2 jam.
*Kemudian baru masukkan santan dan gaul lagi.
*Panaskan kuali...griskan sedikit myk.
*Jika guna kuali non stick tak perlu gris minyak.
*Ambi 1 senduk adunan dan lenggangkan adunan spt membuat kuih ketayap.Tutup adunan supaya masak rata.
*Masak dengan api perlahan...bila dah nampak kekuningan bolehlah di gulung atau lipat ikut kesukaan masing2.
**Sedap di makan panas2



.
Kredit resepi ini kod sue shuk
0 Ulasan