RESEPI KERABU PAUH VERSI TERENGGANU
.
.
BAHAN-BAHAN :
3 biji pauh muda (dibuang kulit dan diracik2 halus)
3 biji cili padi (kalau nak berapi telinga tambah lagi)
ikan selayang 1 ekor dibakar (boleh juga guna ikan kering yang digoreng garing)
garam
gula
.
.
.
CARA-CARA :
Sangat la mudah..pejam mata pun boleh siap. Tumbuk je semua bahan di atas bermula dengan cili, garam, gula, ikan yang diambil isinya sahaja dan akhir sekali pauh.
Siap untuk dihidangkan dan dimakan dengan nasi panas. Kalau ada sambal ni dengan ikan goreng pun dah cukup, siap makan bertambah2 lagi 😉
.
.
.
Sumber : Masakan Pantai Timur
.
.
BAHAN-BAHAN :
3 biji pauh muda (dibuang kulit dan diracik2 halus)
3 biji cili padi (kalau nak berapi telinga tambah lagi)
ikan selayang 1 ekor dibakar (boleh juga guna ikan kering yang digoreng garing)
garam
gula
.
.
.
CARA-CARA :
Sangat la mudah..pejam mata pun boleh siap. Tumbuk je semua bahan di atas bermula dengan cili, garam, gula, ikan yang diambil isinya sahaja dan akhir sekali pauh.
Siap untuk dihidangkan dan dimakan dengan nasi panas. Kalau ada sambal ni dengan ikan goreng pun dah cukup, siap makan bertambah2 lagi 😉
.
.
.
Sumber : Masakan Pantai Timur
0 Ulasan