Cucur Dari Lebihan Roti ,Rangup Dan Sedap!!

 Cucur Dari Lebihan Roti ,Rangup Dan Sedap!!




Kepingan roti putih yang hampir tamat tarikh luputnya jangan dibuang begitu sahaja. Manfaatkan kelebihan roti ini dengan menu lain pula.

Ibu kena lebih kreatif dengan mencuba resipi Cucur Roti yang bukan hanya mudah tetapi cukup senang hendak membuatnya.

Perkongsian Farah Izzati di facebooknya buat kita rasa terliur. Paling tertarik sebab cara membuatnya cukuplah mudah. Carik-carikkan sahaja roti dan gaulkan dengan semua bahan lain. Siap!

Hari tu buat kat Khayla. Malam ni suami pulak yang minta nak cucur roti ni. So siapa yang minta resipi, ni akak share untuk semua.






RESIPI CUCUR ROTI

Bahan-bahan:
4 keping roti
2 biji telur
2 biji bawang merah
Lobak merah -diparut
Sedikit daun bawang -dicincang halus
Sedikit ikan bilis
Sedikit garam

Caranya:
1. Goreng ikan bilis dan tumbuk halus. (supaya senang anak makan).





2. Carik-carikkan roti seperti dalam gambar.

3. Gaul kesemua bahan hingga sebati.





4. Bentukkan jadi bebola kecil.

5. Panaskan minyak dan goreng. Golek-golekkan sikit dan angkat bila perang.





6. Tadaaa..dah siap!

Senangkan? Kalau anak tak mau makan nasi, mama buat ni je. Anak suka, bapak budak suka, mak budak pun suka.

Selamat mencuba!

Sumber: Farah Izzati

Catat Ulasan

0 Ulasan