Nak dapat bakwan yg rangup kena pandai adjust air dan teknik mengoreng..
Resepi takda ikut sukatan, lebihkurang sama mcm adunan cucur, cuma lebihkan air dan tambah sedikit tepung beras dan minyak masak..
Cicah dengan sos cili yg ditambah sedikit cili merah dan bawang putih, sy tambah juga sedikit air pada sos.. kalau rajin boleh buat sendiri sos ni.. harini kurang rajin jadi buat yg express shj😄
Resepi Bakwan Jagung
1 cawan jagung yg telah direbus
3/4 cawan tepung
1 sb tepung beras
2 sb minyak masak
Bawang dicincang
Daun sup/ ketumbar/ daun bawang
Secukup Rasa dan garam
Air mcm sukatan cucur tapi lebihkan sikit lagi
3/4 cawan tepung
1 sb tepung beras
2 sb minyak masak
Bawang dicincang
Daun sup/ ketumbar/ daun bawang
Secukup Rasa dan garam
Air mcm sukatan cucur tapi lebihkan sikit lagi
Goreng dalam kuali leper hingga kekuningan.
Sos bawang putih dan cili
Sos cili tambah garlic dan cili merah cincang, tambah sedikit cuka makan
Sos cili tambah garlic dan cili merah cincang, tambah sedikit cuka makan
Kredit Resepi : anie samuri
0 Ulasan