Bahan2
2 keping isi dada ayam
1 ulas bawang putih
Sedikit garam
Lada sulah
1 bj telur ayam
Tepung jagung + sedikit tepung ubi
2 keping isi dada ayam
1 ulas bawang putih
Sedikit garam
Lada sulah
1 bj telur ayam
Tepung jagung + sedikit tepung ubi
Isi dada ayam..pastikan kulit dibuang..
Bawang putih ditumbuk halus dan lumurkan pada ayam dan masukkan sedikit garam..telur dan lada sulah. Gaul semua dan perap dlm 30mnt-1jam..
golek-golekkan pada tepung jagung + tepung ubi dan biar melekat pada isi ayam dan digoreng dalam minyak yang banyak sehingga kekuningan.
Bawang putih ditumbuk halus dan lumurkan pada ayam dan masukkan sedikit garam..telur dan lada sulah. Gaul semua dan perap dlm 30mnt-1jam..
golek-golekkan pada tepung jagung + tepung ubi dan biar melekat pada isi ayam dan digoreng dalam minyak yang banyak sehingga kekuningan.
Sos
5 sdm sos Plum (jenama life)
1 sdt sos cili Thai
10 tangkai cili padi (cabai melaka) tumbuk ya
Sedikit perahan lemon@limau kasturi
Gula dan sedikit garam
Parutan buat mangga muda
Daun ketumbar / daun sup
Cili api dipotong klu nk lg pedas..
Gaulkan semua bahan di atas dan rasa mengikut citarasa anda..
5 sdm sos Plum (jenama life)
1 sdt sos cili Thai
10 tangkai cili padi (cabai melaka) tumbuk ya
Sedikit perahan lemon@limau kasturi
Gula dan sedikit garam
Parutan buat mangga muda
Daun ketumbar / daun sup
Cili api dipotong klu nk lg pedas..
Gaulkan semua bahan di atas dan rasa mengikut citarasa anda..
_SELAMAT MENCUBA_
0 Ulasan