CARA MEMASAK:
Masak agar-agar bersama air hingga larut.
Masukkan gula dan kacau sehingga rata.
BAHAN B:
8 keping roti massimo/gardenia | Gunting kecil2
1 tin susu cair
1 biji telur
2 sudu besar susu pekat manis
2 sudu besar butter | Cairkan dulu atas api perlahan
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu kecil esen vanilla
Pewarna
CARA MEMASAK:
Kisar semua bahan di atas kecuali pewarna hingga hancur halus.
Tuang dalam periuk agar-agar tadi dan kacau sehingga sebati. Sentiasa kacau sehingga mendidih (elak ianya berketul) dan tutup api
Ambil 3 cawan puding tadi dan tuang di dalam loyang yang telah dibasah dengan air. Bekukan seketika.
Asingkan lagi 3 cawan adunan puding ke dalam bekas dan ketepikan.
Lebihan adunan bahagikan pada 5 bekas sama banyak. Warnakan ikut suka.
Tuang adunan berwarna guna sudu satu-satu atas puding tadi sehingga habis (letak/susun adunan warna cara memanjang berselang seli. Bertindan-tindan sehingga habis)
0 Ulasan