Resepi Daging Kaprau Terbaik Dan Mudah Untuk Di Cuba

Resepi Daging Kaprau Dan Mudah Untuk Di Cuba
Bahan-bahannya:

Daging yang telah diperap dengan Pes Tomyam Adabi selama setengah jam
Bawang besar yang dipotong 8 (asingkan separuh-separuh)
Cili api yang ditumbuk
Sesudu sos cili thai dan sesudu kicap manis
Daun limau purut (dihiris kasar)
Sedikit gula


Cara-cara membuatnya:

1. Tumis separuh bahagian bawang besar dan cili api sehingga garing.
2. Kemudian, masukkan daging yang telah diperap, masakkan sampai daging kecut dan air daging pun dah kering.
3. Lepas itu, masukkan sos cili thai, kicap manis dan daun limau purut, kacau rata.
4. Masukkan sedikit gula…. dah siap….
Selamat mencuba.

Catat Ulasan

0 Ulasan