MUDAHNYA MEMBUAT DAGING JERUK..
Tolongla jangan masak daging jeruk ni time korang diet harus bertambah nasi 2 kali...haha...
Memang sedap sangat..takde lauk lain..daging jeruk gaul dengan nasi panas...fuhhhh...berpeluh makan
Resepi buat jeruk daging:
Daging batang pinang (tenderloin)
Lemon/limau nipis/limau kasturi - pilih la salah satu ye
Garam
Daging batang pinang (tenderloin)
Lemon/limau nipis/limau kasturi - pilih la salah satu ye
Garam
1. Hiris daging nipis-nipis.
2. Susun 1 layer dalam bekas.tabur garam dan ratakan perahan air lemon/limau nipis/limau kasturi pada daging.
3. Lapiskan dengan hirisan lemon/limau nipis/limau kasturi.
4. Ulang langkah 2 dan 3 hingga siap. 👍🏻
5. Simpan dalam chiller 2@3 hari.dah boleh masak bila daging dah bertukar warna.
2. Susun 1 layer dalam bekas.tabur garam dan ratakan perahan air lemon/limau nipis/limau kasturi pada daging.
3. Lapiskan dengan hirisan lemon/limau nipis/limau kasturi.
4. Ulang langkah 2 dan 3 hingga siap. 👍🏻
5. Simpan dalam chiller 2@3 hari.dah boleh masak bila daging dah bertukar warna.
cc to : salimaholie
0 Ulasan