RESEPI APAM COKLAT

RESEPI APAM COKLAT



Bahan-bahan :

Bahan-bahan A (ayak):

● 2 cawan tepung gandum
● 1/2 cawan serbuk koko
● 1 sudu teh soda bikarbonat

Bahan-bahan B:

1 cawan gula pasir
● 1 cawan minyak jagung
● 1 cawan air panas
● 1 sudu teh emulco coklat
● 1 sudu teh esen vanila
● 2 biji telur

Cara Penyediaan:

1. Panaskan air kukusan.

2. Pukul telur dan gula sehingga kembang.

3. Masukkan air panas dan minyak…esen vanilla dan emulco coklat. ..pukul sebati.

4. Masukkan bahan2 A…pukul sebati…

5. Masukkan dalam acuan kecil2.

6. Kukus selama 15 – 20 minit menggunakan api besar. ..

7. Lap penutup kukusan setiap kali masukkan adunan.

Catat Ulasan

0 Ulasan