Asam Keping / Gelugor Bersihkan Tapak Kuali

Asam Keping / Gelugor Bersihkan Tapak Kuali
Pagi nk kak iza nak bagi tips kat korang,cara nak putihkan ataupun bersihkan belakang kuali korang tu.

Dah masak masak, tukar kaler lak dia kan. Korang pom tak de sangat laa rajin kalau hitam arang gitu.
Kak iza ada cara mudah lagi senang wehhh.
Korang guna asam keping je, ada sesetengah orang panggil asam gelugor. Hehe
Murah jer asam keping ni, jimat pom yerr.

Cara dia,korang tengokkm step bawah ni yerr.
1-Ambil 8 keping asam masuk periuk besar. Periuk tuu padan padan dengan kuali korang tu. Nanti nak rendam
2-Pastu korang didihkan air tuu.
3-Dah didih tuu korang masukkan kuali. Rendam laa 10 ke 15 minit gituu.
4-Angkat kuali tu,sejukkan kan dulu,jangan gi sental lak,kan melecur tangan tu.
5-Sejuk kuali tu,baru korang sental dengan sabun mandi. Sabun ketul mandi tu,tak kisah laa jenama apa. Jangan Sabun Zumba sudahhhh.
6-Masa sental nii,korang kurangkan guna air ye. Lagi cantik kalau korang guna berus yang halus tuu.
Haaa,dah dapat teknik dan cara tuu,boleh laaa buat sekarang tuu.
Yang nak share post ni,silakan.
Sumber : AriLieza Amyiza

Catat Ulasan

0 Ulasan