Biskut Pisang Montel,Rupanya Sebiji Macam Pisang

Biskut Pisang Montel,Rupanya Sebiji Macam Pisang


Nampak gaya, biskut pisang montel ini mampu mencuri perhatian penggemar kacang sebab intinya memang ada kacang tanah campur gula.

Bukan sahaja comel, tapi kalau mak-mak nak buat memang mudah. Ikut sahaja cara yang Puan Zaimah Zakaria kongsikan ini.

Bahan A

170 gm butter

60 gm gula halus

2 biji kuning telur

1 sudu kecil esen pisang

Kacau dengan senduk saja semua bahan-bahan

Bahan B

300 gm tepung gandum

20 gm tepung jagung

20 gm susu tepung





Cara Buat Biskut Pisang Montel

Ayak semua bahan, masukkan ke dalam bahan A.

Uli sampai jadi doh, kalau nak sama besar timbang doh 10@15 gm.

Masukkan inti kacang tanah yang dicampur dengan gula.

Bentukkan doh jadi pisang.

Bakar pada suhu 170° selama 30 minit.

Bahan Coklat

Coklat putih + pewarna lemon yellow

Dark coklat

                                     biskut pisang montel
Masak coklat guna kaedah double boil.

Celup biskut satu-satu ke dalam coklat. Coklat dah keras baru sapu dark coklat.

sumber:Mingguan Wanita

Catat Ulasan

0 Ulasan