MINUM PETANG DENGAN CUCUR BEBOLA SARDIN
Bahan-bahan:
4 ekor ikan sardin dengan sos tomato
2 ulas bawang merah }
2 ulas bawang putih }dikisar
1 tangkai daun sup - dicencang
1 butir telur
Garam dan serbuk lada hitam
Minyak untuk menggoreng
Sedikit serbuk roti
1 butir telur
CARA-CARA MEMBUAT:
* Campurkan ikan sardin, bahan kisar, daun sup, telur, garam dan serbuk lada hitam dan gaul rata.
* Jadikan adunan yang mudah dibuat bebola sederhana besar dan ketepikan.
* Celup dalam telur dan golekkan ke dalam serbuk roti.
* Panaskan minyak dan goreng bebola hingga keemasan.
* Alihkan dari minyak panas dan tos.
* Hidang dengan sos pilihan atau dimakan dengan nasi.
sumber : Mingguan Wanita
Bahan-bahan:
4 ekor ikan sardin dengan sos tomato
2 ulas bawang merah }
2 ulas bawang putih }dikisar
1 tangkai daun sup - dicencang
1 butir telur
Garam dan serbuk lada hitam
Minyak untuk menggoreng
Sedikit serbuk roti
1 butir telur
CARA-CARA MEMBUAT:
* Campurkan ikan sardin, bahan kisar, daun sup, telur, garam dan serbuk lada hitam dan gaul rata.
* Jadikan adunan yang mudah dibuat bebola sederhana besar dan ketepikan.
* Celup dalam telur dan golekkan ke dalam serbuk roti.
* Panaskan minyak dan goreng bebola hingga keemasan.
* Alihkan dari minyak panas dan tos.
* Hidang dengan sos pilihan atau dimakan dengan nasi.
sumber : Mingguan Wanita
0 Ulasan