Cara Buat Bar Bounty
Bahan-Bahan:
+ 400g coklat - Boleh guna coklat cadbury atau jenama lain.
+ Kelapa kering/parut
+ susu pekat manis
Cara Membuat:
1. Cairkan coklat dengan kaedah double boiled.
2. Gaulkan kelapa dengan susu dan gumpalkan. Agak-agak sahaja berapa banyak kelapa dan susu supaya gumpalan tak terlalu basah atau terlalu kering.
3. Simpan sekejap bahan dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit.
4. Keluarkan bar dan celupkan ke dalam coklat cair dan bekukan sekali lagi selama 15 minit.
Nak share sila komen "Saya Share"
Bahan-Bahan:
+ 400g coklat - Boleh guna coklat cadbury atau jenama lain.
+ Kelapa kering/parut
+ susu pekat manis
Cara Membuat:
1. Cairkan coklat dengan kaedah double boiled.
2. Gaulkan kelapa dengan susu dan gumpalkan. Agak-agak sahaja berapa banyak kelapa dan susu supaya gumpalan tak terlalu basah atau terlalu kering.
3. Simpan sekejap bahan dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit.
4. Keluarkan bar dan celupkan ke dalam coklat cair dan bekukan sekali lagi selama 15 minit.
Nak share sila komen "Saya Share"
0 Ulasan