PERKADEL ...Cucur Jagung Bugis Unuk Minum Petang
Sarapan pagi dan juga sesuai untuk minum petang ni.
Kami panggil PERKADEL (sebutan bugis aka cucur jagung. Siapa biasa makan?
Jagung hiris halus kemudian tumbuk kasar bersama bawang merah dan putih.
Kubis hiris halus
Lobak potong dadu kecil
Lada merah hiris halus
Kacang panjang potong nipis-nipis
Lada putih
Telur
Tepung
Sedikit air
Kubis hiris halus
Lobak potong dadu kecil
Lada merah hiris halus
Kacang panjang potong nipis-nipis
Lada putih
Telur
Tepung
Sedikit air
Gaulkan semua. Letak perisa. Goreng. Dah boleh makan. Air tangan ibu apapun memang sedap.
Done angkat bakul
sumber resepi:Harmiah Tahir
sumber resepi:Harmiah Tahir
0 Ulasan