Malam-malam masih membakar Semprit Bunga Cina

Malam2 masih membakar semprit bunga cina

Untuk tempahan customer
Sambil2 masuk dalam mulut..feelling2 je rasa dia melting dalam mulut

Resipi nye
250gm butter250 susu manis atau setengah tin
500gm tepung jagung
Esen vanilla 1 sudu kecil kalau nk wangi buh esen ros
Ceri untuk hiasan
Cara-cara
-sebatikan tepung jagung dgn butter guna tgn je..pastikn tgn bersih 😂 ramas2 taw smpi betul2 sebati

-masukkn tepung jagung sedikit demi sedikit uli2 smpi jadi doh..jangan terlalu lbut dan jangan terlalu keras-pakai acuan semprit nak senang pakai jenis tekan punya ada jual kat kedai bahan2 kek..

-letak dlm loyang bentukkan
-letak ceri untuk hiasan mcm dlm gmbr
-bakar pada suhu 150-170 ikot kepanasan oven
-12 ke 15 minit (tengok2 lah jgn hangus pulak)
-api atas bawah ye..
Dah siap sejukkn masuk dlm bekas kedap udara..atau masukkn dalam mulut

Sharing is caring
Saya sediakan gambar acuan sekali..senang tak payah nak susah2 murah je rm3 cmtulah

No comments