JOM BUAT MILO CUBE HOMEMADE

RESIPI MILO CUBE HOMEMADE

Teringin sangat nak makan.. study2 sikit, try buat sendiri jer.. rupe mesti tak same ha... rase menjilat habis.. sedap oi.. 😂 x tahu la same ke x rase yang import tu.. x beku lg.. hehe.. free2 boleh cube.. mudah sangat bahan2 nye...
Bahan-bahan:
100g UHT whipping cream
100g Chocolate Coin/Bar
100g Milo
✏️Aluminium Foil (optional)
✏️Bekas ais cube (optional)
Cara-cara:


📌Camporkan semue bahan uht coklat dan milo tu dalam mangkuk kace... Gaol sediket.. kalau nak kurang manis, lebihkan uht whipping cream tu.. jadikan 120g pon ok.. panas kan gune microwave dalam 3 minit suhu 250c... tak de microwave boleh gune kaedah double boiled..📌Gaolkan hingge sebati menjadi coklat ganache.. suhu jangan terlalu panas hingge coklat berminyak.. nanti lambat nak beku.

.sediekan aluminium foil macam gambar tu.. optional.. tak nak letak pun tak pe...nak isi bekas laen then potong2 pon boleh.. mane2 jer...

📌Tuang coklat ganache dalam bekas tu.. bekukan 5-6 jam... hehe...
⛔️Update: ok dah update gambar siap.. tak brape beku pon layan je.. janji ngap ngap ngap..


Kredit to fendiislam

No comments