1biji kelapa (guna kepala santan)santan pekat
BAHAN BLEND :-
25 tangkai cili kering
1biji bwg besar yg sedang
3 ulas bwg kecik
1 ulas bwg putih
2 inci blacan
3 btg serai
25 tangkai cili kering
1biji bwg besar yg sedang
3 ulas bwg kecik
1 ulas bwg putih
2 inci blacan
3 btg serai
Asam keping
Gula
Garam secukup rasa
Gula
Garam secukup rasa
Cara2 masak:-
Masak sntan sampai pecah minyak..baru masuk bahan bland masak sampai mndidih..kemudian masuk daging,serai,asam keping,bwang besar,gula dan garam..masak sampai air daging kering dan pecah minyak..siap!!
😊
Masak sntan sampai pecah minyak..baru masuk bahan bland masak sampai mndidih..kemudian masuk daging,serai,asam keping,bwang besar,gula dan garam..masak sampai air daging kering dan pecah minyak..siap!!

SEDIA DIHIDANG .
Kredit : Rose Hayatie
0 Ulasan