AYAM BAKAR MADU MAYONIS TERBAIK

AYAM BAKAR MADU MAYONIS

Bahan-bahan:
8-10 ketul kepak ayam
4cm halia - parut
4 ulas bawang putih - parut
1 sudu besar madu - leh add
1 sudu besar gula perang - hana x ltk tp lebihkan madu
1 sudu kecil blackpepper
1 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar sos tiram
2 ½ sudu besar mayonis
Butter@minyak zaitun@minyak masak
garam
Cara:
●Basuh bersih kepak ayam. Ketepikan.
●Gaul kepak ayam dengan semua bahan kecuali minyak zaitun@butter. Perap 4jam atau lebih. Seeloknyer semalaman.
●Panaskan oven suhu 180. Alaskan loyang dengan aluminium foil.
●Susun kepak ayam dan renjis2kan dengan minyak zaitun atau letak sedikit butter di atas ayam.
●Bakar selama 45min-1jam atau hingga keperangan.

Catat Ulasan

0 Ulasan