Tart Beluncas Juadah Raya

Tart Beluncas Juadah Raya
Ada yang nak resipi ker..



Tart Beluncas/gendon ni kalau Hari Raya memang tak menang tangan nak baking...
Tart Beluncas/Gendon
500 grams butter
2 sudu makan minyak sapi QBB
4 biji kuning telor
1 biji telor
100 grams gula icing
1 sudu besar susu tepung
800 grams tepung gandum
Secubit garam
1 sudu teh esen vanilla
Sedikit pewarna kuning
Cara membuatnya

Masukkan semua bahan diatas, kacau hingga sebati hingga tidak melekat ditangan.
Guna tangan @mesin
Inti nenas yang dibulatkan disalut dengan doh tadi.
Golekkan dengan roller utk bentuk
kuih yang diingini.
Sapu dengan kuning telor dan bakar pada suhu 150C hingga kekuningan dan masak.
Halipah Said 

Catat Ulasan

0 Ulasan