PINCUK PUCUK PAKU RAMPAI DAGING BAKAR

PINCUK PUCUK PAKU RAMPAI DAGING BAKAR


BAHAN-BAHAN:


1 cekak pucuk paku | celur dan tos
200gm daging bakar | hiris nipis
250ml santan pekat
3 sudu makan kerisik
1 sudu teh lada hitam | kisar kasar
Garam dan gula secukup rasa
1 biji limau nipis | ambil jus sahaja
BAHAN HIRISAN:

8 ulas bawang merah
1 biji cili merah
8 biji cili padi
2cm halia muda | jika suka


CARA MEMASAK:

Campurkan pucuk paku yang telah dicelur dalam mangkuk.
Masukkan bersamanya bahan hirisan.
Diikuti kerisik, garam, gula dan jus limau nipis.
Gaul rata, kemudian masukkan santan.
Gaul lagi sehingga cukup rasa.
Segera dihidangkan.


INFO CHEF: Untuk resipi ini anda juga boleh gunakan jantung pisang, umbut kelapa atau terung.

Catat Ulasan

0 Ulasan