-1bungkus rempah kari daging
-*kulit kayu manis
-*bunga lawang
-*bunga cengkeh
-air 4cawan
Tumis bahan brtanda*
-*kulit kayu manis
-*bunga lawang
-*bunga cengkeh
-air 4cawan
Tumis bahan brtanda*
Masukkan air.dah mndidih masukkan rmpah.garam dlam 4sudu besar.masak smpai pecah minyak dan betul2 pekat.
Untuk tepung
-1kg tepung gandum
-* 1sudu majerin
-* 2sudu susu pekat
-* 1biji telur
-* 1sudu teh garam
-* 2cwan air
Cmpur bahan brtanda * sebatikan kemudian masukkan tepung uli hngga sebati.tepung xkeras x lmbek.siap uli biar kejab.kemudian bulat bulatkan xnk bg melekat lumur ngn majerin ssun dlm bekas.
-1kg tepung gandum
-* 1sudu majerin
-* 2sudu susu pekat
-* 1biji telur
-* 1sudu teh garam
-* 2cwan air
Cmpur bahan brtanda * sebatikan kemudian masukkan tepung uli hngga sebati.tepung xkeras x lmbek.siap uli biar kejab.kemudian bulat bulatkan xnk bg melekat lumur ngn majerin ssun dlm bekas.
Untuk murtabak
-bawang besar cincang halus
-Daun sup
-daging@ayam rebus potong halus
-serbuk perasa
-telur
Satukan smua bhan diatas bersama dengan pes murtabak gaul sebati masak atas pan tebar tepung tadi dh inti agak masak angkat letak atas tepung yg dh d tebar kmudian masak.
-bawang besar cincang halus
-Daun sup
-daging@ayam rebus potong halus
-serbuk perasa
-telur
Satukan smua bhan diatas bersama dengan pes murtabak gaul sebati masak atas pan tebar tepung tadi dh inti agak masak angkat letak atas tepung yg dh d tebar kmudian masak.
Kredit Resepi : azlin fazlina
0 Ulasan