Biskut Denmark...Biskut Raya Tahun Ini

Biskut denmark...buat jangan tak buat...

BAHAN-BAHANNYA :
250 gram anchor salted butter
1/2sdt esen vanilla
350 gram tepung gandum
4sdb tepung jagung
3sdb gula aising -diayak
2 biji kuning telur
kacang tanah secukupnya
beryls choc compound secukupnya
CARA-CARA:
-mix butter,icing sugar dengan egg yolk sampai sebati..
-masukkan esen vanila...pastu tepung jagung...gaul sebati..lastly masukkan tepung gandum sikit2.. uli sampai jadi doh tak lekat ditangan
-bulatkan doh...bakar suhu 180`c selama 15minit
-dah sejuk boleh celup dalam coklat dan golekkan dalam kacang tanah.....siap!
p/s: boleh letak kacang tanah sebagai inti kat dalam..atau apa2 kekacang
-ya..saya guna kacang tanah yang kasar tu..bukan badam...
-1 adunan dapat lebih kurang 180biji
-700g kacang tanah untuk salut 180bji biskut
-400g coklat untuk salut semua biskut
-kalau xmau guna anchor sesuka hati lah nak guna apa pun...harap maklum ðŸ˜€

Credit : Elly Sara

Catat Ulasan

0 Ulasan