Tart Beluncas Juadah Raya
Ada yang nak resipi ker..
Ada yang nak resipi ker..
Tart Beluncas/gendon ni kalau Hari Raya memang tak menang tangan nak baking...
Tart Beluncas/Gendon
500 grams butter
2 sudu makan minyak sapi QBB
4 biji kuning telor
1 biji telor
100 grams gula icing
1 sudu besar susu tepung
800 grams tepung gandum
Secubit garam
1 sudu teh esen vanilla
Sedikit pewarna kuning
500 grams butter
2 sudu makan minyak sapi QBB
4 biji kuning telor
1 biji telor
100 grams gula icing
1 sudu besar susu tepung
800 grams tepung gandum
Secubit garam
1 sudu teh esen vanilla
Sedikit pewarna kuning
Cara membuatnya
Masukkan semua bahan diatas, kacau hingga sebati hingga tidak melekat ditangan.
Guna tangan @mesin
Inti nenas yang dibulatkan disalut dengan doh tadi.
Golekkan dengan roller utk bentuk
kuih yang diingini.
Sapu dengan kuning telor dan bakar pada suhu 150C hingga kekuningan dan masak.
0 Ulasan