Wantan Sardin Keju Yang Rangup

Wantan Sardin Keju Yang Rangup
Bahan-bahan:
1 tin Sardin dalam Minyak Zaitun Extra Virgin (dengan minyak)
2 paket kulit wantan
50g keju cheddar, dipotong dadu kecil
2 daun bawang, dihiris halus
50g lobak merah, dipotong dadu halus
Garam dan lada hitam, secukup rasa
1 telur, dipukul perlahan
Minyak, untuk menggoreng
Cara Membuatnya:
  1. Lenyek sardin dan campurkan dengan minyak dari dalam tin. Masukkan keju, daun bawang dan lobak merah. Perasakan dengan baik.
  2. Panaskan minyak dalam kuali untuk menggoreng. Isi setiap satu kulit wantan dengan satu sudu teh campuran sardin tadi dan lipat segi tiga. Sapukan sedikit telur pada bucu wantan untuk melekatkannya.
  3. Goreng sehingga kekuningan dan rangup.
  4. Angkat dan buang minyak berlebihan dengan tisu.
  5. Sedia untuk dihidang!
Resipi dan foto: Ayam Brand

Catat Ulasan

0 Ulasan