Kailan Berlada Hitam

Kailan Berlada Hitam
BAHAN-BAHAN:

250 gm daging segar
Sayur kailan – secukupnya
1 sudu besar lada hitam – tumbuk separuh hancur
6 ulas bawang putih – kisar
2 cm halia muda – kisar
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap pekat

CARA MENYEDIAKAN:
1. Potong kailan dan bersihkan.
2. Hiris daging nipis dan bersihkan, panaskan minyak masukkan bahan kisar dan lada hitam. Tumis sehingga garing.
3. Masukkan daging, tutup seketika sehingga daging lembut. Apabila daging sudah lembut masukkan sayur kailan. Masak sehingga sedikit layu.
4. Masukkan sos tiram dan kicap pekat.
FOTO & RESIPI: NORAZILA SAIM, JOHOR BAHRU, JOHOR.(zila4ever.blogspot.com)

Catat Ulasan

0 Ulasan